Hoeveel kost het om met een advocaat te praten?

Meerdere enquêtes geven aan dat zorgen over juridische kosten en kosten zijn de top reden potentiële klanten aarzelen om contact op te nemen of te behouden advocaten. Gewonde eisers vaak bang optellen van hun stijgende medische rekeningen, het vinden van het geld voor een voorschot, of in rekening worden gebracht voor een eenvoudige raadpleging. Zelfs eisers die weten dat ze nodig hebben om een advocaat te vinden kan beseffen dat ze nooit zou kunnen veroorloven een.

Deze angsten zijn soms gerechtvaardigd, omdat zelfs winnende partijen zelden advocatenhonoraria kunnen terugvorderen. Echter, een uitzondering op de traditionele uurtarieven – de zogenaamde een contingency fee-regeling bestaat voor veel letselschade eisers. Advocaten die zaken aannemen op basis van een resultaatafhankelijk honorarium werken vaak harder voor hun cliënten omdat zij simpelweg een deel van het totale financiële herstel van een eiser nemen in plaats van per uur te berekenen. Deze regeling resulteert vaak in gewonde eisers herstel van de nodige schadevergoeding zonder enige out-of-pocket kosten, en overleg is bijna altijd gratis. Het kan niets kosten om te spreken met en het behoud van een advocaat van de eiser.

Inzicht in de belangrijkste soorten advocaat honoraria in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten bestaan drie hoofdtypen advocaatkosten: (1) uurtarieven, (2) resultaatafhankelijke tarieven, en (3) vaste tarieven. De aard van het geschil, zoals strafrechtelijke verdediging, persoonlijk letsel, familie, of transactionele, over het algemeen dicteert de soorten vergoedingen in rekening gebracht.

Uurtarieven
Uurtarieven vereisen vaak dat cliënten vooraf betalen voor een aantal uren, bekend als een voorschot, en vervolgens advocaten compenseren voor elk uur dat daarna wordt gewerkt. De meeste advocatenkantoren opladen uurtarieven sturen klanten maandelijkse overzichten waarin de gewerkte uren, taken voltooid, gemaakte kosten, en het saldo verschuldigd. Sommige advocaten werken betalingsregelingen uit met cliënten, maar het is moeilijk om het aantal uren dat nodig is voor een enkele zaak te voorspellen.

Een ingewikkelde juridische kwestie kan zich voordoen, kost klanten twee keer zo veel als ze verwacht. Typische uurtarieven zijn afhankelijk van de locatie van de advocaat, de ervaring en het gebied van de praktijk, maar ze variëren over het algemeen van $ 150 tot $ 500 per uur.

Zaken die traditioneel met uurtarieven worden behandeld zijn onder andere:

  • Strafrechtelijke verdediging
  • Advocaat bij echtscheiding
  • Voogdij over kinderen
  • Octrooien, auteursrechten en handelsmerk toepassingen
  • Civiele en zakelijke verdediging
  • Zakelijk advies
  • Belastingadvies en -verdediging

In sommige gevallen kunnen succesvolle gedaagden hun advocaatkosten verhalen op de andere partij op basis van de voorwaarden van een contract, statuut of gerechtelijke regel. Advocaten moeten echter duidelijk maken dat rechters in dergelijke zaken vaak naar eigen goeddunken beslissen. In retentieovereenkomsten voor honoraria op uurbasis dienen de tarieven van de advocaten, de reikwijdte van de vertegenwoordiging en alle verwachte kosten te worden vermeld.

Contingency vergoedingen
Een contingency fee-regeling verwijst naar een honorariumstructuur waarbij advocaten een bepaald percentage van de totale financiële herstel van hun cliënt te nemen. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type honorariumregeling voorwaardelijk. Advocaten nemen het risico bij het aanvaarden van zaken op een voorwaardelijke basis, want als ze er niet in slagen een schadevergoeding te innen, krijgen ze niet betaald.

Deze aanpak met hoog risico en hoge beloning geeft behoeftige personen de kans om juridische vorderingen in te stellen zonder voorafgaande kosten. Advocatenkantoren betalen meestal de kosten voor het indienen van een aanvraag, de rechtbank, medische dossiers en de kosten van een getuige-deskundige in dergelijke zaken. Belangrijk is dat succesvolle eisers deze kosten aan het eind van de zaak moeten terugbetalen en over het algemeen geen advocatenkosten kunnen terugvorderen naast de compenserende schadevergoeding.

Forfaitaire vergoedingen
Voor kleinere zaken en bepaalde eenmalige transacties kunnen advocaten een vast bedrag in rekening brengen voor de behandeling van de gehele zaak. Sommige bedrijven bieden vaste vergoedingen met maandelijkse betaling regelingen. Advocaten kunnen altijd bieden dit soort vergoeding structuur, maar het is gebruikelijker in onroerend goed, verkeer verdediging, no-fault echtscheiding, testamenten, het opstellen van contracten, en zakelijke transactie gevallen. Flat vergoedingen te beschermen klanten tegen verrassingsrekeningen door hen te laten weten wat ze vooraf verschuldigd zijn.

Pro Bono, rechtsbijstand, en vertegenwoordiging voor behoeftige verdachten
Verdachten beschuldigd van een misdrijf, kinderen en gehandicapte volwassenen onderworpen aan voogdij procedures, en ouders onderworpen aan CPS onderzoeken kunnen recht hebben op gratis rechtsbijstand als ze niet kunnen veroorloven een advocaat. Rechtsbijstand klinieken kunnen ook pro bono (gratis) of gereduceerd tarief juridische diensten aan slachtoffers van huiselijk geweld, kinderen, of lagere inkomens bewoners. Sommige grote advocatenkantoren nemen ook gevallen op een pro bono basis om te helpen hun medewerkers ervaring op te doen. Lokale advocaten kunnen u verbinden met een bedrijf of kliniek aan uw behoeften als ze niet kunnen u helpen.