Het kiezen van een advocaat: 5 dingen om te overwegen

Voordat u een advocaat inhuurt voor juridische bijstand, moet u rekening houden met hun kwalificaties, locatie, beschikbaarheid, en nog veel meer.

Net als een accountant of een aannemer, moet u het kiezen van een advocaat verstandig benaderen. Niet alleen zult u vertrouwelijke informatie delen met deze persoon, maar u zult hen ook toevertrouwen om u goed juridisch advies te geven en u door een situatie te leiden die u anders niet in staat zou zijn om op uw eigen te navigeren.

Van kwalificaties en uurtarief advocaat, om het gebied van het recht en de locatie, zijn er verschillende aspecten om te draaien over in je geest voor het selecteren van de advocaat die het beste is voor u en uw juridische situatie.

Hier zijn 5 factoren die je moet denken over bij het zoeken naar een advocaat:

1. Lange of korte termijn?

Voordat u begint met zoeken online, of collega’s, vrienden, of familie vragen om verwijzingen, moet u eerst uw eigen behoeften aan te pakken. Waarom heb je een advocaat nodig? Heeft u een juridisch probleem dat u niet alleen kunt oplossen? Zo ja, zou een professional in staat zijn om te helpen?

Nadat u hebt vastgesteld dat je juridische bijstand nodig hebt, erachter te komen of je een advocaat nodig hebt op korte termijn of op lange termijn. Dit zal afhangen van het werk dat u wilt laten doen. Bijvoorbeeld, heb je een advocaat nodig om advies te geven over een huidige juridische situatie? Dit kan slechts een korte termijn huur of een raadpleging nodig. Daarentegen, als u op zoek bent naar iemand om al uw juridische zaken te behandelen voor onbepaalde tijd, dan kunt u behoefte aan een lange termijn advocaat die je kunt bellen op wanneer u ze nodig hebt.

2. Rechtsgebied

Advocaten hebben de neiging om zich te specialiseren in bepaalde gebieden van het recht, want het is een zeer groot gebied van de studie, vergelijkbaar met geneeskunde. Sommige hebben betrekking op onroerend goed recht, terwijl anderen streven naar het bedrijfsleven, familie, intellectuele eigendom, immigratie, werkgelegenheid, ongeval / letsel, faillissement, strafrecht, of burgerrechten recht.

Advocaten kunnen ook openstaan voor een breed scala van situaties, in welk geval ze worden aangeduid als algemene praktijk advocaten. Kleinere gemeenschappen zien meer algemene praktijk advocaten, omdat er beperkte juridische hulp in het gebied.

Echter, als uw situatie is specifiek voor uw bedrijf, dan wilt u misschien iemand die ervaring heeft in het ondernemingsrecht te kiezen. Als alternatief, als je hulp nodig hebt bij het afwikkelen van het landgoed van een geliefde, zou een estate planning advocaat zijn de beste pasvorm.

3. Staan ze hoog aangeschreven?

Wanneer u iemand inhuren om een dienst uit te voeren of advies te geven, wilt u ervoor zorgen dat ze weten wat ze doen. Mogelijk moet u vragen om verwijzingen van mensen die hebben gewerkt met hen voor. U kunt ook op zoek gaan naar verwijzingsdiensten online die u kunnen koppelen met een lokaal gecertificeerde advocaat geschikt is voor uw behoeften.

Persoonlijke aanbevelingen of connecties kan ook waardevol zijn, zoals vrienden of familie die hebben gewerkt met een specifieke advocaat.

4. Locatie

Wetten verschillen per staat. Dit betekent dat u moet zoeken naar iemand in uw omgeving die bekend is met de wettelijke eisen van de regio.

Als u toevallig in een landelijk gebied woont met beperkte middelen, kunt u andere contactmethoden gebruiken, zoals telefoon of e-mail, om kleinere kwesties te bespreken. Bij grotere juridische zaken, of voor advies op lange termijn, is het belangrijk iemand te vinden die dicht bij u woont, zodat u een vertrouwde, persoonlijke relatie kunt ontwikkelen.

5. Ervaring

In aanvulling op iemand met een specialisatie in het gebied van het recht dat u nodig hebt, kies een advocaat met ervaring zaken vergelijkbaar met uw eigen. U kunt informatie vinden over hun praktijk geschiedenis door simpelweg te vragen hen, of het controleren van de website van hun bedrijf (als ze er een hebben). Een advocaat met meer ervaring kan waardevoller zijn, maar alleen als hun ervaring overeenkomt met uw situatie, evenals uw budget.

Om meer te weten te komen over de voorgeschiedenis van een advocaat, kunt u hem of haar interviewen om te zien of hij of zij geschikt is om uw zaak aan te nemen. Door vragen te stellen krijgt u inzicht in het soort ervaring dat ze hebben, of ze goed communiceren, en vooral, of ze u kunnen helpen.