5 tips voor het indienen van een letselschadeclaim

Ongevallen kunnen iedereen op elk moment overkomen en het omgaan met de juridische gevolgen kan een overweldigend en ontmoedigend vooruitzicht zijn. Onze letselschade advocaten bij Churchers zijn er voor u bij elke stap in dit proces.

Wij behandelen alle aspecten van letselschade, waaronder, maar niet beperkt tot, strafrechtelijk letsel, verkeersongevallen, arbeidsletsel, letsel in de woning en letsel met dodelijke afloop.

Om ervoor te zorgen dat we de beste resultaten voor uw claim bereiken, hebben we een lijst samengesteld van onze top tien tips over hoe en wat te overwegen wanneer u nadenkt over een juridische claim voor een letselschade.

1) Zorg ervoor dat u medisch advies inwint
Als u betrokken bent geweest bij een incident en lichamelijk of geestelijk letsel hebt opgelopen, is het belangrijk dat u advies inwint bij een professional en/of een diagnose stelt voordat u een claim indient. Niet alleen zal dit uw algehele herstel bevorderen, maar het zal ook een tijdstempel zetten op het incident, waarnaar u later misschien zult moeten teruggrijpen.

Het is belangrijk op te merken dat het niet doorlopen van dit proces het bedrag van de schadevergoeding die u kunt terugvorderen kan verminderen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat in geval van verkeersongevallen, wij raden u aan het kenteken van de overtredende bestuurder en de schade die zij hebben veroorzaakt te noteren, die kan worden gebruikt als toekomstig bewijs.

2) Dien de claim onmiddellijk in
Om er zeker van te zijn dat u het beste uit een slechte situatie haalt, dient u uw letselschadeclaim zo snel mogelijk in. Als u zo snel mogelijk een claim indient, weet u zeker dat alle details van het incident nog vers in uw geheugen zitten en dat er minder kans is dat er belangrijke feiten over het hoofd worden gezien.

Als u ervoor kiest om te wachten tot u niet meer kunt werken, kan dit leiden tot nog ergere financiƫle problemen en wordt het veel moeilijker om de claim door te zetten.

3) Wees voorzichtig met wat u persoonlijk en online zegt
Vooral op de plaats van het incident moet u oppassen dat u geen verklaringen aflegt die de zaken in de toekomst kunnen bemoeilijken. U bent niet verplicht om te zeggen wiens schuld het incident was of om aanvullende informatie te geven.

Wees voorzichtig met wat u op sociale media plaatst. Potentiƫle verzekeraars bekijken vaak alles wat in het publieke domein wordt gepubliceerd en kunnen een terloopse opmerking aan een vriend of uw familie verkeerd interpreteren.

4) Houd een verslag bij van uw reis
Zodra het incident gebeurt, zorg ervoor dat u een verslag bijhoudt van alles wat relevant kan zijn voor uw claim. Denk hierbij aan ziekenhuisrekeningen, verzekeringspapieren, zorg en hulp van vrienden en familie als gevolg van het ongeval, medische diagnoses en gegevens over gederfde inkomsten als u door het incident zonder loon bent komen te werken.

5) Doe uw eigen onderzoek naar de juridische procedure en het type advocaat dat u zult moeten inhuren
Als u zich een beetje verward voelt door de juridische procedure, zorg er dan voor dat u advies inwint over de lokale regels die in uw omgeving van toepassing zijn, aangezien niet alle letselschadeclaims hetzelfde zijn. Het hebben van een aantal basisrichtlijnen zal u door het proces helpen en wat van de stress verlichten.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle letselschadeadvocaten dezelfde vaardigheden hebben, en dat zij op bepaalde gebieden specialisten kunnen zijn. Er kan een advocaat zijn die meer geschikt is voor uw situatie dan een andere.